top of page
Logo-2024_NL.png

Webinar eilanden van Guadeloupe

Bijgewerkt op: 25 nov. 2021

De ideale bestemming voor een onvergetelijke vakantie deze winter

Op 25 november komt deze overzeese Frankrijk bestemming naar je toe! Online dan weliswaar, in de vorm van een webinar, van 14 tot 15 uur. The Guadeloupe Islands Tourism Board en enkele partners vertellen je alles (in het Engels) over deze exotische bestemming, waar van alles te doen en te zien is. Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen en worden er mooie prijzen verloot!


Centraal thema is ecotoerisme en vanuit dit perspectief worden de pluspunten van de 5 eilanden belicht: (actief) genieten in de natuur/zee of op het strand, de heerlijke gastronomie en interessante cultuur. Ook over accommodaties valt genoeg te vertellen, je vindt er luxe resorts tot ***** met spa maar ook eenvoudige authentieke accommodaties, het accent zal echter liggen op het centrale thema en dus passeren o.a. boomhutten, huisjes op het water, overnachten in doorzichtige bollen de revue.


Wat kun je verwachten? Een tipje van de sluier:

- Sportief/natuur : Trek er op uit voor een wandeling in het Nationale Park van Basse-Terre (op de 7e plek van de in totaal 11 nationale parken van Frankrijk), met als groot voordeel dat je je in deze schitterende natuur overal kunt opfrissen onder een waterval of in een riviertje.

- Prachtig strand : Heerlijk relaxen op witte zandstranden en in het turkooizen water kan op Grande-Terre. Hier peddel je rustig het zeenatuurgebied Grand Cul-de-Sac Marin in of geniet je van één van de mooiste zonsondergangen vanaf Pointe des Châteaux

- Edelstenen en rijke onderwaterwereld :

Vergaap je op het eilandje La Désirade aan het geologische natuurpark vol magnifieke halfedelstenen. Je kunt hier in een workshop leren hoe je die polijst en gebruikt in sieraden. Of duik in het water in natuurbegied Petite Terre om te zwemmen met zeeschildpadden, roggen en allerlei kleurrijke vissen. Flippers, duikbrillen en snorkels mee!

- Olie, prachtige baaien : Maak een uitstapje op Les Saintes, voor de mooiste baaien van de wereld, en bewonder de onderwaterwereld in een boot met doorzichtige bodem. Leer op Terre-de-Bas hoe essentiële olie wordt gewonnen uit biologisch gekweekte 'bois d'inde'planten.

- Heerlijke gastronomie : Geniet van de lokale specialiteiten op Marie-Galante zoals de dikke maaltijdsoep bébélé met groenten van het land of in saus gegaarde vis. En niet te vergeten de rum en punchsoorten die er door drie distilleerderijen worden geproduceerd.

Maar er is echt nog veel meer te vertellen!


Hoe kom je er en wat zijn de huidige gezondheidsmaatregelen ?

Met Air France vlieg je comfortabel rechtstreeks vanaf vliegveld Paris Charles-de-Gaulle naar Guadeloupe. Wie volledig gevaccineerd is toont zijn vaccinatiebewijs bij het boarden, wie niet volledig gevaccineerd is toont een recente PCR test of antigeen test en belooft bij aankomst 7 dagen in quarantaine te gaan. Uiteraard wordt er ook ingegaan op de gezondsheidsmaatregelen die er lokaal nog gelden, alhoewel die niet veel afwijken van de huidige maatregelen in Frankrijk. Meer informatie over de huidige gezondheidsmaatregelen vind je ook op : https://www.lesilesdeguadeloupe.com/tourism/en-gb/getting-ready/formalities

Sprekers (in het Engels):

- Aline Thomaseau, vertegenwoordiger van The Guadeloupe Islands Tourism Board

- Hôtel Saint-Georges *** in Saint-Claude, aan de voet van de vulkaan die je met een gids kunt beklimmen. Handige navette vanaf het vliegveld.

- Incoming agent/gids Guadeloupe Explor gericht op ecotoerisme, met vele tips voor excursies in de natuur en bijzondere activiteiten

- Air France/KLM


Vragen stellen en een mooie prijs winnen!

Na afloop is er gelegenheid tot vragen stellen via de chat, het antwoord wordt live gegeven of indien er geen tijd meer is per mail beantwoord. Ook maak deelnemers kans op een mooie prijs.


Interesse? Schrijf je snel in via deze INSCHRIJFLINK

Aline en haar partners kijken er naar uit om je digitaal te ontmoeten!


Meer informatie via Internet & Social Media:Fotocredits: snorkelen in de baai mahault van Désirade©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Aurélien Brusini, Fort Napoléon Les Saintes©Comité du Tourisme des îles de Guadeloupe/Pure-Vision
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page