top of page
Logo-2024_NL.png

Hauts-de-France, Noord-Frankrijk

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


Geografische nabijheid, een divers toeristisch aanbod en infrastructuur van goede kwaliteit maken dat de Hauts-de-France een strategische positie inneemt in het hart van Noord-Europa.

Het Comité Régional du Tourisme et des Congrès Hauts-de-France houdt zich bezig met de commerciële ontwikkeling van het imago van de regio als een aantrekkelijke vakantie bestemming. Als je voor Hauts-de-France gaat dan kies je voor een gebied waar je heerlijk kan ontsnappen in de diverse landschappen, maar waar herbronning en gezelligheid ook hoog in het vaandel staan. De hartelijkheid waarmee je wordt ontvangen en de vrijgevigheid vormen de sterke punten van deze regio.


Kom Hauts-de-France ontdekken op een milieuvriendelijke manier en met aandacht voor de huisgemaakte producten. In de wereld na de ‘covid-crisis’ wil men graag dicht bij huis ontspannen, op een manier die de natuur respecteert.


De regio heeft een gevarieerd en aantrekkelijk aanbod voor korte verblijven en weekendjes weg. Van strandzeilen op het strand van Le Touquet Paris Plage, een tocht met een elektrische boot in het hart van Lille, de moerassen van Saint Omer, tot de drijvende tuinen van Amiens of een bezoek aan het Château de Chantilly. Ontdek sprankelende steden zoals Arras, Lille of Amiens. Je kan de regio ook per fiets doorkruisen op een van de vele fietsroutes: Véloroute Maritime, La Scandibérique, etc.


Op het culinaire vlak ligt het accent op workshops die je kennis laten maken met lokale producten zoals bier of champagne (10% van de champagneproductie komt uit Hauts-de-France). Ook heeft Hauts-de-France als eerste Franse regio het label “The European Region of Gastronomy” gekregen. Daarnaast is de culturele dimensie van de regio ook ontzettend belangrijk. Het is mogelijk om grote exposities te bezoeken in de belangrijkste regionale musea, zoals: Louvre in Lens, Musée de Picardie in Amiens, le LaM in Villeneuve d’Ascq en la Piscine van Roubaix.


Met de fundamentele waarde gastvrijheid in het achterhoofd verwelkomen wij de Nederlandse toeristen met open armen!


Meer informatie: Hauts-de-France / Noord-Frankrijk Contact : Jasmin DUBOS, Business Developer NL en BE

Tel: +33 (0)6 32 33 50 93Fotocredits: Rompval©B.Bremer, LILLE CCI CRT Hauts de France - Philouver, Mers-les-Bains, Le Touquet en Pierrefonds luchtballonnen©CRTC Hauts de France0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page