top of page
Logo-2024_NL.png

Meaux Marne Ourcq Tourisme

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023

Op 40 km afstand van Parijs, tussen de Marne en het Canal de l’Ourcq, vind je de ideale bestemming om samen met vrienden of familie te ontsnappen en te ontspannen. Je raakt betoverd door de rijke natuur van onze bestemming waar je wel 350 km aan wandelpaden en fietsroutes kunt doorkruisen. Geniet van de rijke historie van de bisschoppelijke stad Meaux. Ontdek het Pays d’Art et d’Histoire en de majestueuze St-Etienne kathedraal – die uniek is in Ile-de-France en nog in zeer goede staat verkeerd. Hier kan je ook heerlijke lokale producten en specialiteiten proeven, zoals Brie de Meaux AOP, de mosterd van Meaux Pommery of bijvoorbeeld het bier uit Meaux.


In 2023 lanceren we een nieuw aanbod van toeristische cruises op de Marne, van Meaux naar het charmante dorp Germigny l’Evêque. Er zijn twee type cruises:

-Een cruise met wandelstops tussendoor waarbij een gids meer vertelt over de Marne en de flora en fauna die de regio herbergt

-Een lunch-cruise waarbij je aan boord kan genieten van een maaltijd geïnspireerd op de lokale producten.

Ondertussen word je omringd door de kalmte en rust van de natuur.


Ook zal voor de eerste keer het domein van Jean-Claude Biraly geopend worden, de bekende Franse acteur uit de jaren ’80. Bezoek zijn landgoed, inclusief klein theater en het park met de illustere rozentuin. Deze opening is ter ere van de grote namen van de Franse cinema die verbleven op zijn domein Monthyon.Meer informatie:

MEAUX MARNE OURCQ TOURISME

Contact: Clémence Sohier, Sales Manager

Tél : +33 (0)1 64 33 10 99 / + 33 (0)6 31 70 17 47
Fotocredits: © Studio Mir, Gerard Fouilleul, Meaux Marne Ourcq Tourisme


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page