top of page
Logo-2024_NL.png

Morzine-Avoriaz

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


©OT Avoriaz

Avoriaz was zijn tijd ver vooruit en is al sinds 1966 een groene eco-bestemming. Het is het enige bergdorp in Europa dat helemaal voor voetgangers is ingericht. In de winter neem je er de koets met paarden om van A naar B te reizen. De paardenpoep wordt steeds netjes opgeruimd en gebruikt als bemesting voor het groen. In de zomer voeren stalen rossen de boventoon, immers het ligt midden in het grootste bike park van Europa.


Al op de tekentafel is er nagedacht over het ontwerpen van zo duurzaam mogelijke residences, en Avoriaz heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de meest duurzame bestemmingen: zo is er een netwerk met bi-energie, in de winter rijden er alleen elektrische sneeuwscooters etc. Morzine-Avoriaz draagt ook het label Flocon Vert, waarmee bergbestemmingen laten zien dat zij zich duurzaam ontwikkelen vanuit sociaal, economisch en ecologisch standpunt.


Morzine-Avoriaz maakt deel uit van het aaneengesloten (ski)gebied Portes du Soleil, dat deels in Frankrijk en deels in Zwitserland ligt. Het is een sportieve gezinsbestemming, waar talloze bijzondere activiteiten mogelijk zijn, zoals overnachten in een tentje hangend aan de steile bergwand, of thema wandelingen waarbij je planten verzameld om daar vervolgens mee te koken of om ze in een cosmetisch product te verwerken. Mountainkbikers komen helemaal aan hun trekken in het 2e grootste Bike Park ter wereld, of ze nu beginners zijn of gevorderden. En als een van de weinige bergbestemmingen kunnen golfliefhebbers er terecht op de golfbaan. Genoeg vertier in de zomer dus!


Meer informatie:

Morzine-Avoriaz Contact: Clémentine COUSIN, Sales en Marketing Manager

Tel: +33 (0)6 78 23 36 60


Social media:


Fotocredits: ©OT Avoriaz0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page