top of page
Logo-2024_NL.png

Provins

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


De middeleeuwse stad Provins biedt een historische en authentieke omgeving en behoort al sinds 2001 tot het UNESCO

Werelderfgoed. Ontdek de buitengewone monumenten uit de XIIe en de XIIIe eeuw, zoals de oude stadswallen, de middeleeuwse donjon Tour César, of ontrafel de geheimen van de ondergrondse gangen… Laat je onderdompelen in de historie bij spannende riddershows en voorstellingen van de valkerij. Deze shows vinden dagelijks plaats gedurende het hele seizoen.


Neem ook zeker de tijd om de rozentuin van Provins te bezoeken. Er groeien hier wel 450 verschillende soorten rozen. Het is ook mogelijk om een rondleiding te volgen en aan boord te stappen van het kleine treintje!

Liefhebbers kunnen ook de sfeer van de middeleeuwen herbeleven bij verschillende ludieke evenementen: er zijn middeleeuwse kookworkshops, theatrale rondleidingen en ouderwetse banketten. Vergeet ook niet de middeleeuwse feesten van Provins, een echte reconstructie van de Jaarmarkten van Champagne waar Provins toen om bekend stond.


Provins ligt ten oosten van Parijs en is binnen slechts 1 uur bereikbaar met de trein. Er zijn ook veel activiteiten in de natuur te ondernemen: de vélo-rail, mountainbikes huren, boomklimmen en verschillende wandelingen voor groot en klein.


Cultuur, natuur of avontuur! Er is voor ieder wat wils en dat op slechts 1 uur van Parijs!Meer informatie:

Middeleeuwse stad PROVINS - UNESCO Werelderfgoedlijst

Contact: Laura Martin, Communicatie & Pers

Tel: 01 64 60 26 23 – 06 08 63 73 96Fotocredits: © J.C. Jacquin, C. Bezancon, Mélanie Guillamot, J.P. Chasseau, J.F. Benard, Equestrio,


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page