top of page
Logo-2024_NL.png

Seine-et-Marne Attractivité

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023


De Seine-et-Marne biedt cultureel erfgoed en toprecreatie op slechts 1 uur van Parijs


Departement Seine-en-Marne heeft een ideale geografische ligging net buiten Parijs aan de oostkant van de stad. Het is bij uitstek de plek waar veel stedelingen en toeristen graag komen om op te laden en van de drukte los te komen. De rivieren de Marne, de Loing, de Seine en het Canal de l’Ourq sieren het landschap. Het bos van Fontainebleau vormt een buitengewone speeltuin, die uniek is op het gebied van diversiteit, reliëf, dennenbomen, rotsen en wit zand.

Deze natuurlijke omgeving is een ideale plek om te wandelen, golfen, kanoën of te klimmen. Klim op de spoorfiets of pak je eigen fiets en ontdek wat de omgeving allemaal te bieden heeft. Je kan de geschiedenis van Napoléon achterna in het Château de Fontainebleau, of bewonder het Château van Vaux-le-Vicomte bij het licht van 2.000 kaarsen. Terwijl je de stad Provins ontdekt ga je helemaal op in de middeleeuwen.


Je kan ook flaneren in de straatjes van Moret-sur-Loing en Barbizon, die een inspiratie vormden voor de impressionisten. Of bezoek het atelier van de kunstenaar Rosa Bonheur in Thomery.

Fijnproevers kunnen genieten van de lokale kazen, waaronder de bekende Brie uit Meaux, maar ook uit Melun, Nangis en Provin.


Om de ervaring compleet te maken is er uiteraard een breed aanbod voor overnachtingen, bijzondere plekken, vakantiehuisjes en bed & breakfasts. Ook zijn er veel campings waarbij je helemaal ondergedompeld wordt in de natuur en is er een rijk en divers aanbod aan hotels.Praktische informatie:

Toegankelijkheid

Per trein: vanaf Parijs Gare de l’Est: Meaux (25 min), Provins (1u25). Parijs Gare de Lyon verzorgt de verbinding met Melun (25 min), Fontainebleau (39 min) en Moret-sur-Loing (45 min).

De Seine-et-Marne is bereikbaar via 2 vluchthavens: Roissy Charles de Gaulle en Orly, mochten er klanten uit verre landen komen.Meer informatie:

Seine-et-Marne Attractivité

Contact: Soeraja VAN RIEL, Projectmanager Media & Marketing

Tel: +33 (0)1 60 39 60 25
Fotocredits: © Seine-et-Marne Attractivité


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page