top of page
Logo-2024_NL.png

Calvados

Bijgewerkt op: 21 dec. 2022

WORKSHOP EXPLORE FRANCE 2023

©Max_Coquard_BestJobers

Welkom in Normandië! Met alles waar Nederlanders van houden: zee, strand, het binnenland en de typische Normandische steden. Leuk om met het gezin of met vrienden te bezoeken. Je kunt er prima Wandelen, fietsen, het landschap en de bezienswaardigheden verkennen.


De vertegenwoordiger van de Calvados heeft genoeg leuke tips voor een korte of lange vakantie, of MICE trip. Leuk om te doen of te bezoeken zijn zeker:

- De middeleeuwse steegjes van Bayeux, moeraslanden van de Bessin, de charmante dorpjes Reviers en Amblie, de jacobsschelpen van Port-en-Bessin, natuur en cultuur gaan hier hand in hand.

- Lekker uitwaaien op het prachtige zandstrand van Merville-Franceville, en (trek)vogels spotten in de baai van de Orne, een beschermd natuurgebied.

- Proef de cider en de appelbrandewijn (calvados) van Domaine Dupont waar traditie en innovatie de boventoon voeren.

- Het idyllische Normandische platteland : de vakwerkhuizen, de appelbomen en de groene dalen van Beaumont-en-Auge, Beuvron-en-Auge en Cambremer.

- Ontdek en proef de kazen met een Normandische kerkomstbenaming in de kaasmakerij Graindorge van Livarot.

- De fietsroute la Vélomaritime, die onderdeel uitmaakt van de Eurovélo 4 is zeer de moeite waard om (deels) te ontdekken. De route loopt langs de kust van la Manche en de Noordzee en is in totaal 1500 km lang. In Normandië fiets je langs unieke bezienswaardigheden zoals de baai van Mont-Saint-Michel, de landingsstranden en de kliffen van Etretat, maar je komt ook door gezellige dorpjes met genoeg cultureel erfgoed en lekkere restaurantjes. En vergeet de prachtige uitzichten over zee niet.

- Een bezoekje aan het mondaine Deauville of het schilderachtige havenstadje Honfleur


Meer informatie:

Tourisme in Calvados Contact: Louis-Sébastien Jacquel-Blanc, Marketing Officer

Tel: +33 (0)2 31 27 98 18


Fotocredits: kano op de Orne©Amelie_Blondiaux-Hellolaroux, Omaha beach EV4©Emmanuel_Berthier, Abbaye aux Hommes in Caen©Les_Droners-Calvados_Attractivite, Boutique in Beuvron-en-Auge©Les_Droners-Calvados_Attractivite, Fête de la coquille Saint-Jacques©Les_Droners-Calvados_Attractivite, Les Rochers des Parcs en lokale producten©Amelie_Blondiaux-Hellolaroux,

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page