top of page
Logo-2024_NL.png

Virtual Travel to France: Atlantische Loirestreek, kastelen, wijn en heerlijk fietsen

Het hart van de Val-de-Loire telt vele koninklijke kastelen, maar loop ook eens binnen bij de kleinere varianten, waar je ontvangen wordt door de eigenaar, kunt genieten van een diner en de verhalen over de familiegeschiedenis. Bijvoorbeeld Château de Brissac, bij Angers of het Château du Lude in de Vallée du Loir.

Nieuw : Abbaye de Fontevraud : in de grootste abdij van Europa, die pronkt op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, opent in december 2020 een museum met moderne kunst van maar liefst 1200m2 dankzij een donatie van kunstverzamelaar Léon Cligman: 600 werken van Toulouse-Lautrec tot Degas, André Derain en Germaine Richier.

Naast kastelen staat de regio natuurlijk ook bekend om haar heerlijke wijn. Er zijn genoeg niet al te grote wijngaarden waar je de gepassioneerde wijnboeren zelf hoort vertellen over hun wijn. Aanrader is bijvoorbeeld Les vignes selon Val, de wijngaarden volgens Val, die een begeleide wandeling organiseert in het Frans en Engels over zijn wijndomein, met een proeverij na afloop.

En wist je dat de regio ook een echte fietsregio is ? De grote Europese fietsroutes zoals de Loire à Vélo en de Vélodyssée kun je er volgen, maar ook vele kortere en rustige routes langs de rivieren, sluizen, door pittoreske dorpjes waar de huizen met bloemen omringd zijn, zoals La Vélo Francette of La Vallée du Loir à vélo zijn een ware must. Een goede tip is Original Vélo Tour® die becommentarieerde fietstochten organiseert buiten de platgetreden paden in het Zuiden van de Vendée, en waar je lokale producten ontmoet. Zo ontdek je gelijk ook de zoutmoerassen Marais Poitevin op een originele manier.


Atlantische LoirestreekPornic© La Vélodyssée Aurélie Stapf-porteurdesonge.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

FlyView

留言


bottom of page