top of page
Logo-2024_NL.png

Virtual Travel to France - Autun

Autun ligt in het hart van Bourgondië, midden in de prachtige natuur. Het is een echte ‘Art et Histoire’ stad, met een meer dan 2000 jaar oude architectuur en vele gezellige straatjes. Je ontdekt er gallo Romeinse overblijfselen zoals de Temple dit de Janus, de poorten van Arroux en van Saint-André, een theater, vesting en torens, de pyramide van Pierre de Couhard.

De kathedraal Saint-Lazare stamt uit de Middeleeuwen, uit 1120, en heeft een bijzonder gebeeldhouwd kapiteel. Vlakbij de kathedraal is het museum Rolin gevestigd in de voormalige woning van de gelijknamige kanselier uit de 15e eeuw. Hier ontdek je het rijke culturele leven uit die tijd in de stad. Bij Destination Autun loop je van april tot september binnen om op interactieve wijze de stad en het rijke culturele leven te leren kennen.

Vandaag de dag is er ook nog genoeg te beleven aan cultuur door de vele festivals en tentoonstellingen van beroemde kunstenaars die georganiseerd worden. En wie even wil ontspannen, trekt er lekker op uit in de natuur rond de stad.


Destination Autun


Fotocredits: Kathedraal©Autun

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page