top of page
Logo-2024_NL.jpg

Webinar Franse bergen in de zomer - 17 mei 2022

Bijgewerkt op: 14 jun. 2022


La fruitière©Richard Villalon-Fotolia.com

Dat je in de Franse bergen kunt genieten van de wintersport wist je waarschijnlijk wel, maar weet je ook wat er in de zomer te doen is? Ruimte, pure berglucht, zon en meer dan 80 verschillende activiteiten, zowel sportief, cultureel, gastronomisch of om gewoon helemaal tot jezelf te komen.

Het aanbod is divers, net als de accommodaties en aan te passen aan elk budget.

BEKIJK DE REPLAYS Wil je meer weten? Bekijk dan de replays van de Webinars Franse bergen in de zomer georganiseerd door France Montagnes in samenwerking met Atout France.

Op 17 mei j.l. vertelden enkele bekende wintersportplaatsen - La Clusaz, Le Grand Bornand, Les Menuires, Courchevel, Les Saisies, Alpe d'Huez, Les 2 Alpes - live in het Engels wat de klant er allemaal kan doen en wat nieuw is deze zomer. Zo weet je gelijk wat je de klant het beste kan adviseren of wat er mogelijk is aan producten om in te kopen. Elke sessie duurde 10 minuten en na afloop werden er vragen besproken die via de chat binnenkwamen.

Had je geen tijd om de webinars live te volgen en wil je er toch één of meerdere terugzien?

KLIK HIER voor alle replays, als bonus zit Val d'Isère er ook bij.


MOOIE PRIJZEN

Onder de deelnemers is inmiddels al een mooi verblijf in Alpe d'Huez verloot en 3 picknickmanden met heerlijke producten uit de Franse bergen.


PERSDOSSIER Franse bergen in de zomer

Tevens vind je hier het persdossier Franse bergen in de zomer boordevol leuke tips!

Persdossier Franse bergen in de zomer 2022
.pdf
Download PDF • 7.08MB

OVERZICHT WEBINARS EN CONTACTGEGEVENS Een overzicht van de deelnemende bergdorpen en een tipje van de sluier wat je kunt verwachten vind je hieronder.

Mocht je nog vragen hebben voor de sprekers, dan vind je er ook alle contactgegevens :


Introduction by France Montagnes


Frédérique Chenal - f.chenal@france-montagnes.com


La Clusaz


Cécile Agnellet - commercial@laclusaz.com


Perfect gelegen tussen het meer van Annecy en de bergen op slechts een uurtje rijden vanaf het vliegveld van Genève. In dit charmante bergdorp kun je sportief aan de slag of juist heerlijk relaxen. Hebben jouw klanten al de « Pass Experience » uitgeprobeerd? 1 kaart = 15 activiteiten, ideaal voor gezinnen.


Le Grand Bornand


Jean-Michel Mugnier - jmmugnier@legrandbornand.com


Voor avonturiers: 160 km aangegeven wandelpaden met een klim naar de indrukwekkende Pointe Percée van waar je op 2700 m hoogte een schittende uitzicht hebt over het Aravis gebergte, alwaar ook beroemde klimroutes zijn en een via-ferrata parcours. Hou je van fietsen? De Tour de France is er sinds 1995 al 8 keer doorheen gereden: waag je bijvoorbeeld aan de beklimming van de Col de la Colombière, op de toeristische Route des Grandes Alpes, of op de meer dan 102 km mountain-bike routes door de Alpenweides

Voor bohemians: met meer dan 40 kaasboerderijen die de bekende reblochon kaas maken, ambachtslieden met een werkplaats in een van de oude chalets (er zijn er meer dan 400 van minstens twee eeuwen oud), de verrassende koeien kunst trail die de stad en rivier de Borne opvrolijkt. Er worden vele natuur- en culturele workshops georganiseerd, maar je kunt ook heerlijk picknicken aan de oever van het meer de la Cour.

Voor levensgenieters: je vindt er genoeg topkwaliteits restaurants die de beste lokale gerechten zo van het land serveren. Niet verkeerd na een intensief potje golf op de 10 holes golfbaan. Of misschien kies je voor een yoga les in de openlucht o.l.v. een gekwalificeerde instructeur.



Les Menuires



De Vallei van Belville ligt tussen de 1200 en 3200 m, met bloemenweides en besneeuwde

bergtoppen. Geniet van het bergleven in het authentieke dorp Saint Martin de Belville, bij de meren van Les Menuires of op de toppen van Val Thorens. Dit is niet alleen een walhalla voor wandelaars die van uitzicht houden, maar ook voor mountainbikers: er zijn 30 aangegeven routes, goed voor in totaal 260 km fietsplezier. Voor zowel de beginner die het downhill cycling willen ontdekken als de gevorderde durfal is er een leuke route en ook aan kinderen is speciaal gedacht (kid zone, ludizone, pump track etc).


Courchevel


Florine Verjus - florine@courchevel.com


Deze zomer speelt het leven zich lekker buiten af in de prachtige landschappen, want er

worden in Courchevel 6 themaweken georganiseerd met meer dan 200 activiteiten en entertainment en ook nog eens 20 grote evenementen, allemaal gratis.


Les Saisies

Raphaël Barnasson – r.barnasson@lessaisies.com


Dit is al de best bewaarde geheime spot van fietsers in alle vormen (mountainbiken, X-country,

Enduro, wielrennen en e-biken) en daar komen nu ook nog drie gravel routes bij (voor beginners en gevorderden) in de onrepte en adembenemende natuur, tussen bergweides en bossen ofhoogtes en valleien, met zicht op de Mont-Blance, het Beaufortain massief en de Aravis bergketen. Wie wil dat nou niet?


Alpe d’Huez


Sonia Papaveri – sonia.papaveri@sataski.com


Je bent in het bergresort welkom deze zomer van 18 juni tot 28 augustus. Geniet er van de wandelpaden, mountainbikeroutes of fietsroutes om de omgeving te leren kennen. De skiliften zijn open om je naar de meren, de gletsjer, het bos en de alpenweides te brengen.

Voor de sportieve vakantieganger en gezinnen met kinderen worden diverse activiteiten georganiseerd, variërend van wandelen, klimmen, downhill cycling en via ferrata.... Maar in het dorp zelf is er ook genoeg te beleven zoals tubing, paardrijden, paragliden, een ritje op de 4 seizoenen alpine coaster, zwemmen, golfen of biken in het bike park.

Kies een liftpas met één of meerdere ludieke activiteiten zoals de Fun pass (1 dagpas voor de liften en 1 extra activiteit) of de Liberty pass (vanaf 3 dagen inclusief lift en ongelimiteerde toegang tot extra activiteiten)


Les 2 Alpes


Séverine Auvergne – severine.auvergne@sataski.com


Niemand minder dan MTB rider Adrien Loron heeft dit dorp onder de loep genomen en geadviseerd hoe ze de mountainbike trails het beste nog veiliger en beter konden maken. Ontdek het eindresultaat nu zelf deze zomer!


Val d’Isère


Anna Laignelet - valpromo2@valdisere.com




Voel je vrij om deze gegevens met jouw netwerk te delen ! Tot ziens in de Franse Bergen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page